Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Christian Horner, Max Verstappen

Horner prijst werk van Red Bull-team na eerste pole in openingsrace sinds 2013

Red Bull-teambaas Christian Horner plaatst de poleposition van Max Verstappen zaterdag direct in een breder historisch perspectief. De 23-jarige Nederlander bezorgde het team zaterdag zijn eerste pole in de openingsrace van een seizoen sinds lange tijd.
Door NU.nl

"Het is fantastisch om het seizoen zo te beginnen", jubelt Horner op de website van Red Bull. "Het is Honda's eerste pole in een seizoensopener sinds Ayrton Senna in 1991 en Red Bulls eerste bij een openingsrace sinds 2013."

Red Bull leek na de goed verlopen testdagen al favoriet in Bahrein. "Op voorhand weet je nooit waar je staat als je begint aan een eerste Grand Prix-weekend", zei Horner desondanks.

"Dat zien we pas in de kwalificatie als de brandstof eruit gaat en de motoren worden opgevoerd. Het hele team heeft in samenwerking met Honda ontzettend hard gewerkt afgelopen winter om ons in deze positie te brengen."

Verstappen pakte op het Bahrain International Circuit voor de vierde keer in zijn loopbaan poleposition. Vorig jaar bij de laatste Grand Prix in Abu Dhabi mocht hij ook al vanaf pole vertrekken, waarna hij de race wist te winnen.

Beeld uit video: Voortekenen voor Verstappen waren nog nooit zo goed5:26
Afspelen knop

Voortekenen voor Verstappen waren nog nooit zo goed

Voortekenen voor Verstappen waren nog nooit zo goed

'Ik zou Pérez zeker nog niet afschrijven'

Horner neemt het in het persbericht op voor Sergio Pérez, die in zijn eerste kwalificatie voor het Oostenrijkse team niet verder kwam dan de elfde plek. "Hij was wat ongelukkig door net Q3 te missen", aldus de Brit.

"Sergio heeft veel ervaring en hij pakt alle nieuwe dingen snel op. We moeten niet vergeten dat hij pas anderhalve dag getest heeft en dat alles bij dit team nieuw voor hem is. Zondag is een nieuwe dag en ik weet zeker dat hij competitief zal zijn. Ik zou hem zeker nog niet afschrijven."

Achter Verstappen begint wereldkampioen Lewis Hamilton op de tweede plek en diens Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas start als derde. De Grand Prix van Bahrein begint zondag om 17.00 uur.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

Formule 1Red Bull RacingMax Verstappen

Aanbevolen artikelen