Max Verstappen heeft vrijdag de snelste tijd genoteerd tijdens de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Sakhir. Valtteri Bottas (tweede) bleef dit keer wel zijn tijdelijke teamgenoot George Russell (zevende) bij Mercedes voor.

Verstappen, die halverwege de oefensessie spinde in bocht 3, was met 54,046 seconden twee tienden sneller dan Bottas (54,270). Pierre Gasly van Alpha Tauri, dat het hele weekend al rap is, completeerde de top drie, op bijna vier tienden achterstand van Verstappen.

Russell kwam met 54,644 niet verder dan de zevende plek. De Brit, die normaliter voor Williams rijdt maar een contract heeft bij Mercedes en daar dit weekend de met het coronavirus besmette Lewis Hamilton vervangt, was vrijdag nog de snelste in de eerste twee vrije trainingen.

De coureurs rijden net als vorige week op het Bahrain International Circuit in Bahrein, maar voor de Grand Prix van Sakhir is de baan flink ingekort. De rijders leggen 2 kilometer minder af en voor de tweede keer in de geschiedenis van de Formule 1 doen ze minder dan een minuut over een ronde.

Grosjean dit weekend afwezig

Romain Grosjean is er dit weekend ook niet bij. De Fransman van Haas overleefde vorige week een angstaanjagende crash. Hij wordt vervangen door Pietro Fittipaldi, die in de vrije trainingen telkens in de achterhoede eindigde. Datzelfde gold voor Jack Aitkin, die de plek inneemt van Russell bij Williams.

Naar aanleiding van de crash van Grosjean zijn er veiligheidsmaatregelen getroffen op de plek waar het incident plaatsvond. Er zijn daar extra bandenstapels geplaatst. Grosjean bezocht donderdag die plek en bedankte de mensen die hem hebben geholpen op het circuit.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Sakhir is zaterdag om 18.00 uur Nederlandse tijd. De race wordt zondag verreden om 18.10 uur. Deze wedstrijd stond nog nooit op de kalender van de Formule 1.