Bij de Grand Prix van de Eifel op de Duitse Nürburgring zullen 20.000 toeschouwers worden toegelaten. De kaartverkoop van de race begint dinsdag.

De race op de Nürburgring op 11 oktober is niet de eerste sinds de coronacrisis waarbij toeschouwers welkom zijn. Bij de GP op Monza werden er 250 zorgmedewerkers toegelaten en bij de laatste race op Mugello waren er 3.000 fans aanwezig.

Bij de eerstvolgende Grand Prix in Rusland zijn er 30.000 toeschouwers welkom. De race in Sochi wordt komende zondag verreden.

De Nürburgring ligt op zo'n uur en drie kwartier rijden van de grens met Zuid-Limburg, waardoor de organisatie rekening houdt met veel Nederlandse toeschouwers. De kaarten kosten 199 euro en zijn het hele weekend geldig.

Mondkapjes verplicht op tribune

Rondom de race zullen strikte coronarichtlijnen van kracht zijn. Mondkapjes zijn verplicht en iedereen heeft een persoonlijke zitplaats op de tribune.

Elke toeschouwer dient de auto te parkeren nabij de tribune waarvoor hij of zij een ticket heeft, zodat mensen op verschillende tribunes niet bij elkaar in de buurt komen.

Er werd veertig keer eerder een Grand Prix op de Nürburgring gehouden. Na 2013 verdween het circuit van de kalender, maar in dit vanwege de coronacrisis aangepaste seizoen keert de baan in elk geval eenmalig terug.