Mecedes-teambaas Toto Wolff heeft berichten over een mogelijke overname van het team door INEOS afgedaan als onzin. Het Britse chemieconcern zou naar verluidt 700 miljoen pond (ruim 750 miljoen euro) overhebben voor het topteam.

"Mensen vangen wat geluiden op en maken er een verhaal van. Er is geen intentie om het team van de hand te doen en INEOS heeft geen interesse in een overname", zei Wolff zondag na de Grand Prix van Toscane, waar Mercedes met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas eerste en tweede werd, tegen persbureau Reuters.

"Ik heb ook geen reden om mijn aandelen van de hand te doen. Er zijn dus veel dingen verzonnen. De toekomst van het team is helder. Het is Mercedes en daar gaat niets aan veranderen."

INEOS staat als sponsor al op de auto van Mercedes. Twee bronnen, onder wie voormalig teambaas Eddie Jordan, zeiden zondagochtend in Daily Mail dat het bedrijf van miljardair Jim Ratcliffe 70 procent van de aandelen van het Duitse team gaat kopen en dat het team INEOS Grenadiers gaat heten.

Volgens Jordan moet Wolff vertrekken als INEOS de renstal overneemt. Het chemieconcern is al actief in de sportwereld als eigenaar van het gelijknamige wielerteam en de Franse club OGC Nice.

Moederbedrijf Daimler heeft 60 procent van de aandelen van Mercedes in handen, Wolff bezit 30 procent van de aandelen en de overige 10 procent staat op naam van de vorig jaar overleden Niki Lauda.

De naam van INEOS prijkt al op de auto's van Mercedes. (Foto: Pro Shots)