In de Ardennen wordt zondag de Grand Prix van België verreden. Weerplaza praat je bij over de weersverwachting op Spa-Francorchamps.

Het lijkt zondagmiddag nog geruime tijd droog te blijven in de omgeving van Spa-Francorchamps. Waarschijnlijk kan de race dan ook droog aanvangen en vervolgens enige tijd droog verreden worden. Daarbij is er naast veel (stapel)bewolking ook ruimte voor af en toe zon. De temperatuur ligt rond 20 graden.

Het Belgische weer lijkt echter in veel opzichten op dat van Nederland: helemaal droog blijft het hoogstwaarschijnlijk niet. Vanuit het noorden komen tijdens de late middag namelijk buien opzetten die mogelijk de race kunnen gaan beïnvloeden. De kans daarop wordt geleidelijk groter naarmate de race vordert. Met name vanaf het eind van de middag (grofweg na 16.00 uur) en tijdens de avond vallen er verschillende buien, zelfs met een kleine kans op onweer.

Zoals altijd geldt met buien echter dat ze lokaal zijn en er dus een kans bestaat dat het circuit het er relatief droog vanaf brengt. Toch kan er voor hetzelfde geld plots een pittige bui vallen, vooral dus in een latere fase van de race.

De Grand Prix van België begint zondag om 15.10 uur.

Vooruitblik F1: 'Eau Rouge op Spa is tegenwoordig helaas vol gas'
299
Vooruitblik F1: 'Eau Rouge op Spa is tegenwoordig helaas vol gas'