In navolging van McLaren heeft Williams besloten het beroep tegen de straf die Racing Point onlangs kreeg niet door te zetten. Volgens de Britse renstal heeft een beroep weinig nut.

"Het voornemen van de FIA om het kopiëren van auto's vanaf 2021 te verbieden, neemt onze grootste zorg weg. Het bevestigt de fundamentele rol van constructeurs in de Formule 1", laat Williams woensdag in een korte verklaring weten.

Williams had net als McLaren, Renault en Ferrari een intentie tot beroep ingediend, zoals dat volgens de regels van de FIA moet. Renault en Ferrari zetten hun beroep wél door, zo werd dinsdag al bekend.

Om de auto van Racing Point is dit seizoen veel te doen. Concurrerende teams vinden dat de RP20 van het Britse team te veel lijkt op de Mercedes van vorig jaar en zeggen dat onderdelen illegaal zijn gekopieerd.

Renault maakt al langer bezwaar en kreeg onlangs gehoor, toen de FIA besloot Racing Point te bestraffen met een boete van 400.000 euro en een aftrek van vijftien WK-punten.

Desondanks mag Racing Point dit seizoen wel met dezelfde auto blijven rijden. Komende zondag staat in Spanje de volgende Grand Prix van het Formule 1-seizoen op het programma.

Terugblik F1: 'Verstappen voert druk op bij Hamilton voor de titel'
295
Terugblik F1: 'Verstappen voert druk op bij Hamilton voor de titel'