Racing Point heeft zondag opnieuw een reprimande gekregen van de FIA voor het gebruiken van remkoeling die illegaal gekopieerd is van Mercedes. Het team legde op Silverstone beslag op de zesde en zevende plaats.

Eerder deze week werd Racing Point bestraft voor het gebruik van de remkoelingen met een boete van 400.000 euro en vijftien punten aftrek in de WK-stand voor constructeurs. Die straf gold voor de Grand Prix van Stiermarken, in de twee daaropvolgende races kreeg het team alleen een formele reprimande.

Het Britse team mag de remkoelingen blijven gebruiken. De verwachting is daarom dat er na elke race een formele reprimande van de FIA blijft komen.

Renault, Ferrari, McLaren en Williams lieten eerder al weten van plan te zijn om opnieuw protest in te dienen tegen de auto's van Racing Point. Zij vinden de straf die het team kreeg te licht.

Racing Point-eigenaar Stroll 'ontzettend boos'

Racing Point zelf maakte dit weekend ook kenbaar in beroep te gaan tegen de straf, die het team oneerlijk vindt. Teameigenaar Lawrence Stroll meldde zondagochtend nog "ontzettend boos" te zijn vanwege de suggestie van valsspelerij.

Zijn zoon Lance Stroll staat na zijn zesde plaats op Silverstone met 28 punten zevende in de WK-stand. Sergio Pérez bezet met 22 punten de achtste plek. Nico Hülkenberg, die de met het coronavirus besmette Pérez twee keer heeft vervangen, heeft zes WK-punten en staat daarmee veertiende.

Indien het protest van de andere teams tegen de straf van Racing Point wordt toegekend, dan riskeren de drie coureurs en het team (een deel van) die punten kwijt te raken.