Racing Point gaat in beroep tegen de straf die het Formule 1-team vrijdag door autosportbond FIA opgelegd kreeg. Ferrari, McLaren, Renault en Williams tekenen waarschijnlijk ook protest aan, maar dan omdat ze vinden dat de straf te licht is.

De FIA beboette Racing Point met 400.000 euro en vijftien punten aftrek in de WK-stand voor constructeurs wegens het kopiëren van Mercedes-onderdelen. Het roze team mag dit seizoen wel met de huidige auto blijven rijden.

Er werd tot de straf besloten naar aanleiding van een protest van Renault, dat vindt dat Racing Point illegaal bezig is geweest door onderdelen van Mercedes na te maken.

De conclusie van de FIA luidde dat bij het bouwen van de 'roze Mercedes' inderdaad een fout is gemaakt met de remkoeling, die niet mag worden overgenomen van andere teams.

Ferrari, McLaren, Renault en Williams hebben conform de regels een eerste stap richting een beroep gezet door hun intentie daartoe in te dienen bij de FIA. In de komende dagen wordt het protest waarschijnlijk officieel.

Racing Point verschijnt dit weekend opnieuw met het duo Lance Stroll/Nico Hülkenberg op het circuit van Silverstone, waar de vijfde Grand Prix van het seizoen wordt verreden. Hülkenberg is net als vorige week de vervanger van Sergio Pérez, die het coronavirus heeft.