Natuurlijk weet Max Verstappen maar al te goed dat Mercedes een veel snellere auto heeft dan hij, maar de coureur van Red Bull Racing benadrukt donderdag in aanloop naar de tweede Grand Prix op Silverstone dat dit gegeven niks verandert aan zijn motivatie.

"Ik snap niet dat mensen denken dat ik heel gefrustreerd ben", zegt Verstappen op zijn persconferentie voor de GP van de zeventigste verjaardag van de Formule 1. "Ik zit namelijk niet in een frustrerende positie. Ik denk dat heel veel coureurs in mijn auto zouden willen zitten."

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton (drie zeges) en Valtteri Bottas (één zege) maken ook dit seizoen de dienst uit in de Formule 1. Het gat met de rest, met Red Bull voorop, lijkt zelfs nog groter geworden, getuige het verschil van meer dan een seconde tussen Hamilton en Verstappen afgelopen weekend bij de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië.

"Mercedes heeft gewoon een fantastische auto gemaakt, daar moet je respect voor hebben", aldus Verstappen, die zelf twee keer tweede en één keer derde is geworden dit jaar. "Ik heb de situatie dat Mercedes sneller is geaccepteerd."

"Maar ik probeer er natuurlijk nog steeds het beste van te maken en grijp elke kans die ik krijg met beide handen aan. En we blijven er natuurlijk alles aan doen om de auto te verbeteren. Ik kan sowieso al vechten voor podiumplaatsen, dat is beter dan op de laatste plek rijden."

'Hogere temperaturen leveren ons geen seconde op'

Een aanknopingspunt voor Red Bull is dat het komend weekend een stuk warmer belooft te worden dan vorige week. Mercedes heeft normaal gesproken meer problemen met warmte dan het team van Verstappen.

"Het kan misschien een beetje helpen, maar het gaat ons geen seconde tijdwinst opleveren", zei de 22-jarige Nederlander met een glimlach. "Maar ik geef niet op."

Starttijden GP van het 70-jarige bestaan van de Formule 1

  • Eerste training: vrijdag 12.00 uur
  • Tweede training: vrijdag 16.00 uur
  • Derde training: zaterdag 12.00 uur
  • Kwalificatie: Zaterdag 15.00 uur
  • Race: Zondag 15.10 uur