Er zal slechts één vrije training van negentig minuten worden gehouden voor de Grand Prix in Imola in november. De coureurs komen alleen op zaterdag en zondag de baan op.

De Grand Prix van Emilia-Romagna, zoals de race officieel heet, werd eind juli tegelijkertijd met de races op Portimão en de Nürburgring aan de kalender toegevoegd. Toen werd meteen al bekendgemaakt dat de race op Imola een tweedaags evenement zou worden. Nu heeft de Formule 1 het officiële schema bekendgemaakt.

Op zaterdag is er een training van anderhalf uur, gevolgd door de kwalificatie. De race gaat zondag om 13.10 uur van start.

Het Grand Prix-weekend in Imola beslaat slechts twee dagen om de teams gelegenheid te geven om de reis te maken vanuit de Algarve, waar een weekend eerder de GP van Portugal wordt verreden.

Tijdschema GP van Emilia-Romagna

  • Training: zaterdag 31 oktober om 10.00 uur
  • Kwalificatie: zaterdag 31 oktober om 14.00 uur
  • Race: zondag 1 november om 13.10 uur

In 2006 laatste Formule 1-race op Imola

De race in Imola wordt de derde Italiaanse Grand Prix van het jaar, na Monza en Mugello die beide in september verreden worden.

In 2006 werd voor het laatst een Formule 1-race georganiseerd op de Autodromo Enzo e Dino Ferrari. In 1994 verongelukte Ayrton Senna op het circuit tijdens de Grand Prix van San Marino.

De GP van Emilia-Romagna is de dertiende en momenteel laatste race op de kalender. De Formule 1 hoopt er nog enkele races aan toe te voegen om zo op vijftien tot achttien Grands Prix uit te komen. Vermoedelijk gaat het om races in het Midden-Oosten.

Terugblik F1: 'Mercedes heeft risico op een klapband onderschat'
307
Terugblik F1: 'Mercedes heeft risico op een klapband onderschat'