De Britse politie heeft zondag vier klimaatactivisten gearresteerd op Silverstone. Zij probeerden kort voor de start van de Grand Prix van Groot-Brittannië een spandoek op te hangen.

De vier mannen droegen T-shirts van Extinction Rebellion, een in 2018 opgerichte internationale klimaatbeweging die vaker op dergelijke manieren protesteert.

Terwijl de coureurs bezig waren aan hun opwarmronde voor de race, probeerden de activisten hun spandoek over een reclamebord bij een tribune te hangen. De mannen konden worden gearresteerd door de politie in Nordhamptonshire, dat een officieel onderzoek heeft ingesteld.

Het is nog onduidelijk hoe het kwartet toegang heeft kunnen verkrijgen tot het circuit van Silverstone. Tijdens Formule 1-races is een strikt coronaprotocol van kracht.

De teams zijn met minder werknemers dan gebruikelijk welkom in de bubbel op het circuit, waar iedereen dagelijks wordt getest op het coronavirus. Er wordt nauwelijks media en geen publiek toegelaten om de kans op verspreiding van het virus te minimaliseren.