Goedemiddag en welkom in dit liveblog op NU.nl. Mijn naam is Patrick Moeke en ik houd je op de hoogte van de ontwikkelingen bij de Grand Prix van Groot-Brittanni毛. Veel plezier!聽

 • Hamilton wint ondanks lekke band
 • Verstappen eindigt als tweede
Formule 1zondag om 19:16
Renault protesteert opnieuw tegen Racing Point, uitspraak snel verwacht
Renault dient voor de derde keer een officieel protest in tegen de auto's van Racing Point. Naar verluidt komt de FIA deze week bijeen om de zaak te bespreken. Het Franse persbureau聽AFP聽meldt dat de FIA woensdag een hoorzitting heeft gepland om de zaak van de 'roze Mercedessen' te behandelen. De autosportbond heeft dat zelf nog niet officieel bevestigd.
Formule 1zondag om 17:37
"Hier hadden we vooraf natuurlijk voor getekend", zegt Red Bull-teambaas Christian Horner bij Sky Sports. "We staan hier omdat Bottas een lekke band had, maar Max maakte zich zelf ook zorgen om zijn banden. Hij klaagde over trillingen. We zagen dat er al een streep op de band zat, dus we haalden hem naar binnen. Lewis reed een fantastische laatste ronde en slaagde erin om te winnen."
Formule 1zondag om 17:21
Max Verstappen wil zijn team na afloop van de Britse Grand Prix niets verwijten. Als de Nederlander in de slotfase geen extra pitstop had gemaakt, dan had hij de race gewonnen. "Zo denk ik niet", zegt de achtvoudig Grand Prix-winnaar bij Ziggo Sport. "Als Bottas geen lekke band had gehad, dan was ik gewoon als derde ge毛indigd. Dus we hebben geluk gehad dat we tweede zijn geworden. Mercedes is gewoon veel te snel voor ons. Als ze volgende week opnieuw problemen krijgen met die voorbanden, dan rijden ze gewoon een halve seconde per ronde langzamer en winnen ze alsnog."
Formule 1zondag om 17:14
"Dit is waardeloos", baalt Valtteri Bottas voor de camera van Ziggo Sport. "Lewis heeft opnieuw geluk. Maar ja, wat kan ik daaraan doen? Ik heb geen idee hoe dit ons kan overkomen. Of het aan het DAS-systeem ligt? Ik zou het niet weten. Misschien is onze auto gewoon te snel."
Formule 1zondag om 17:06
"Dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt Lewis Hamilton na zijn zege op Silverstone. "Op het rechte stuk voelde ik dat mijn band het aan het begeven was. Mijn hart klopte in mijn keel. Ik zat in de cockpit te bidden dat het goed zou komen en gelukkig heb ik het gered."
Formule 1zondag om 16:54
"Ik heb vandaag geluk gehad, maar in zekere zin ook pech. Als ik die extra pitstop niet had gemaakt, dan had ik gewonnen", zegt Max Verstappen voorafgaand aan de podiumceremonie. "In de race was Mercedes veel te snel, dus ik ben blij met deze tweede plaats. Dit is gewoon een heel goed resultaat voor ons. Verder was het een eenzame race en was ik vooral op mijn banden aan het letten."
Formule 1zondag om 16:47
Wat een bizar einde van deze Grand Prix. De uitslag:

 1. Hamilton
 2. Verstappen
 3. Leclerc
 4. Ricciardo
 5. Norris
 6. Ocon
 7. Gasly
 8. Albon
 9. Stroll
 10. Vettel
 11. Bottas
 12. Giovinazzi
 13. Russell
 14. Sainz
 15. Latifi
 16. Grosjean
 17. R盲ikk枚nen
Formule 1zondag om 16:45
Als Verstappen die extra stop niet had gemaakt, dan had-ie de race gewonnen. De Nederlander klokt nog wel de snelste ronde van de wedstrijd.
Formule 1zondag om 16:42
FINISH - Hamilton komt met een lekke band over de finish en wint de Grand Prix van Groot-Brittanni毛! Wat een bizar einde. Verstappen komt vijf seconden tekort en eindigt als tweede en Leclerc wordt derde.
Formule 1zondag om 16:41
Nog 1 ronde - En ook Hamilton heeft een lekke band!!! Kan Verstappen deze race nog winnen? Hij heeft een voorsprong van zestien seconden op de Nederlander.
Formule 1zondag om 16:39
Nog 2 rondes - Bottas valt terug tot achter Vettel en ligt opeens twaalfde. Wat een drama voor de Fin!
Formule 1zondag om 16:39
Nog 2 rondes - Bottas moet nog een heel eind rijden om de pits te bereiken. Verstappen haalt hem in, maar ook de Nederlander gaat nog de pits in. Hij wisselt naar de zachte band en gaat jagen op de snelste raceronde.
Formule 1zondag om 16:37
Nog 3 rondes - Lekke band Bottas! Verstappen klimt naar de tweede plek!聽
Formule 1zondag om 16:36
Nog 4 rondes - Kimi R盲ikk枚nen verliest uit het niets zijn voorvleugel. De Alfa Romeo-coureur lag al laatste en moet nu nog een extra pitstop maken.
Formule 1zondag om 16:34
Nog 6 rondes - Albon, die een extra pitstop heeft gemaakt, pakt de snelste ronde van Verstappen af. De Nederlander zou eventueel ook een gratis pitstop kunnen maken.
Formule 1zondag om 16:32
Nog 6 rondes - Met een fraaie inhaalactie gaat Ocon voorbij Stroll. De Fransman klimt naar de achtste plaats.
Formule 1zondag om 16:31
Nog 8 rondes - Afgezien van de crashes is er weinig spektakel op Silverstone. Albon verschalkt de Williams van Russell en klimt naar de dertiende plaats. Met dit soort gevechten moeten we het doen vandaag.
Formule 1zondag om 16:27
Nog 10 rondes - Stroll en Ocon knokken om de achtste plaats, die nu nog in handen is van de Canadees. Meer gevechten zijn er op dit moment niet op Silverstone.
Formule 1zondag om 16:25
Nog 11 rondes - Max Verstappen klokt met 1.29,070 de snelste raceronde. Aan het eind van de wedstrijd is dat goed voor 茅茅n extra WK-punt.
Formule 1zondag om 16:21
Nog 14 rondes - Het pijnlijke weekend van Vettel duurt maar voort. De Ferrari-coureur wordt ingehaald door Pierre Gasly en rijdt nu buiten de punten op de elfde plek.
Formule 1zondag om 16:19
Nog 17 rondes - De stand en de verschillen ten opzichte van leider Hamilton:聽

 1. Hamilton聽
 2. Bottas +1,6
 3. Verstappen +11,2
 4. Leclerc +31,8
 5. Sainz +37,7
 6. Norris +39,8
 7. Ricciardo +41,7
 8. Stroll +44,1
 9. Ocon +44,8
 10. Vettel +46,8
Formule 1zondag om 16:15
Nog 20 rondes - "Vergeet niet om af en toe een slokje te drinken", zegt Max Verstappen tegen zijn engineer Gianpiero Lambiase. De Nederlander rijdt onbedreigd op een derde plaats en is niet bij machte om de Mercedessen aan te vallen. Hij zit in ieder geval ontspannen in zijn auto.
Formule 1zondag om 16:10
Nog 23 rondes - Opvallend: Albon komt nog een keer naar binnen, incasseert zijn vijf seconden tijdstraf en wisselt naar de mediumband. De teamgenoot van Verstappen kiest daarmee als enige coureur voor een afwijkende tactiek. Hij komt naar binnen als veertiende en rijdt naar buiten als zeventiende.
Formule 1zondag om 16:06
Nog 24 rondes - Vooraan is het een optocht in Silverstone, maar in het middenveld zijn er wel degelijk gevechten. Het verschil tussen de zesde plek van Norris en de twaalfde plaats van Giovinazzi is slechts vijf seconden.
Formule 1zondag om 16:05
Nog 25 rondes - Anders dan Verstappen en Bottas heeft Hamilton geen nieuwe set van zowel de medium- als zachte banden over. Een nieuwe safetycar kan de zege van de zesvoudig kampioen nog in gevaar brengen.
Formule 1zondag om 16:02
"Dit is heel jammer", zegt Nico H眉lkenberg, die de race niet kon starten, bij Ziggo Sport. "Het was een probleem met de motor. Wel heel gek natuurlijk, maar het pas ik wel weer bij wat er in de afgelopen drie dagen is gebeurd. Ik kan hier niks aan doen. Ik heb er voor gevochten om terug te komen, maar nu sta ik helaas hier."
Formule 1zondag om 15:57
Nog 30 rondes - Sainz verschalkt Grosjean en klimt naar de vijfde plek. De stand:聽

 1. Hamilton
 2. Bottas
 3. Verstappen
 4. Leclerc
 5. Sainz
 6. Grosjean
 7. Norris
 8. Ricciardo
 9. Stroll
 10. Ocon
Formule 1zondag om 15:55
Nog 32 rondes - Leider Hamilton rijdt vooraan meteen weg. Verstappen (P3) is in de afgelopen ronde zeven tienden langzamer dan de Brit. De stand:聽

 1. Hamilton
 2. Bottas +1,2
 3. Verstappen +4,5
 4. Leclerc +9,1
 5. Grosjean +11,1
 6. Sainz +11,6
Formule 1zondag om 15:53
Nog 33 rondes - Vijf seconden tijdstraf voor Alex Albon voor zijn aandeel in de crash van Kevin Magnussen. De teamgenoot van Max Verstappen tikte de Deen in de openingsfase van de baan.
Formule 1zondag om 15:51
Nog 34 rondes - In de top drie verandert er wederom niets bij de herstart. Grosjean (P5) houdt op zijn oude banden de boel op en daardoor schuift het middenveld in elkaar. Sainz knokt met McLaren-teamgenoot Norris om de zesde plek.
Formule 1zondag om 15:49
Nog 35 rondes - De safetycar komt binnen. We gaan weer racen op Silverstone.
Formule 1zondag om 15:47
Nog 36 rondes - De marshals zijn nog altijd druk bezig om het puin van de auto van Kvyat op te ruimen. Het veld rijdt onder aanvoering van Hamilton achter de safetycar aan.