Sebastian Vettel rijdt komend seizoen waarschijnlijk toch nog in de Formule 1. De Duitse coureur, die geen nieuw contract kreeg bij Ferrari, heeft een aanbieding gekregen van het nieuwe Aston Martin-fabrieksteam.

Dat melden Autosport en Bild dinsdag. Volgens de Duitse boulevardkrant zou de deal zelfs al zo goed als rond zijn.

De 33-jarige Vettel zou daardoor onderdak vinden bij het team dat momenteel nog door het leven gaat als Racing Point. Miljardair Lawrence Stroll heeft een aandeel gekocht in het Britse autobedrijf Aston Martin, dat daardoor stopt als titelsponsor van Red Bull Racing.

Vettel neemt dan naar verwachting het stoeltje over van Sergio Pérez. De Mexicaan heeft weliswaar nog een contract voor volgend seizoen, maar daarin zou een clausule staan met daarin de mogelijkheid om hem af te kopen. Lance Stroll, zoon van zakenman Lawrence, hoeft zich geen zorgen te maken.

Viervoudig wereldkampioen Vettel werd eerder in verband gebracht met een terugkeer naar zijn oude team Red Bull, maar teambaas Christian Horner maakte duidelijk dat dit voor 2021 zeker geen optie is.

Vettel, die aan de eerste twee races van dit seizoen maar één WK-punt overhield, gaf begin deze maand aan een vertrek uit de Formule 1 niet uit sluiten. "Alleen als de juiste mogelijkheid voorbij komt, pak ik die natuurlijk met beide handen aan."

De 'roze Mercedessen' van Racing Point maken indruk bij de start van het Formule 1-seizoen. Pérez staat vijfde in de WK-stand met zestien punten, Stroll (zes punten) is de nummer tien.