De derde vrije training van de Grand Prix van Stiermarken is zaterdag geschrapt. Vanwege de hevige regenval in Spielberg was het te gevaarlijk om te racen.

Aan het begin van de ochtend leek het nog mee te vallen, maar de laatste uren barstte het los boven de Red Bull Ring. De Formule 3-race, die ruim voor de derde training begon, werd na vijftien ronden gestaakt vanwege de vele spins op het kletsnatte circuit.

De derde vrije training in de Formule 1, die om 12.00 uur zou beginnen, werd aanvankelijk tot nader order uitgesteld. Veertig minuten na de oorspronkelijke starttijd werd er alsnog een streep door de training gezet.

Mogelijk kan ook de kwalificatie om 15.00 uur niet doorgaan, al lijkt het in de middag droog te worden in Oostenrijk. Als dat niet het geval is, dan wordt de kwalificatie verplaatst naar zondagochtend.

Mochten de weersomstandigheden ook dan niet goed genoeg zijn, dan geldt de uitslag van de tweede vrije training. In dat geval begint Max Verstappen zondag vanaf poleposition in Spielberg, gevolgd door Valtteri Bottas (Mercedes) en Sergio Pérez (Racing Point).

Het is de tweede week op rij dat er geracet wordt in Oostenrijk, nadat Bottas vorige week de eerste Grand Prix van het seizoen op zijn naam schreef. Verstappen viel al in de openingsfase van die race uit.

Vooruitblik F1: 'Verstappen moet minimaal podium halen'
305
Vooruitblik F1: 'Verstappen moet minimaal podium halen'