Sebastian Vettel zal in 2021 geen teamgenoot van Max Verstappen worden bij Red Bull Racing. Teambaas Christian Horner heeft vrijdag gemeld dat de renstal vasthoudt aan Alexander Albon naast de Limburgse coureur.

"We vinden dat we een geweldig duo hebben met Max en Alex", zegt Horner tegen Sky Sports. "Ze hebben een geweldige potentie voor de toekomst."

"Daarom is er helaas geen plaats voor Vettel", aldus de Britse teambaas. "Ik vrees voor Sebastian dat dit inderdaad een definitief nee is en daar is hij ook van op de hoogte."

Aan het einde van dit seizoen moet Vettel bij Ferrari vertrekken. De 33-jarige Duitser werd van 2010 tot 2013 viermaal op rij wereldkampioen in een auto van Red Bull.

Horner wees naar Racing Point als een mogelijke optie voor Vettel voor volgend jaar, maar het team van miljardair Lawrence Stroll en de coureurs Lance Stroll en Sergio Pérez ziet ook geen ruimte voor de Duitser.

"Het is vleiend dat iedereen denkt dat een viervoudig wereldkampioen naar ons team moet komen, maar we hebben langlopende contracten met onze coureurs, dus het is logisch dat we geen plek hebben", aldus teambaas Otmar Szafnauer.

Sebastian Vettel. (Foto: Pro Shots)

Renault koos voor Alonso

Vettel sluit niet uit dat hij in 2021 voor een ander team in de Formule 1 zal rijden, maar donderdag werd ook al duidelijk dat er ook bij Renault geen plaats is voor hem. De Franse renstal legde tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso vast als opvolger van Daniel Ricciardo.

De Australiër vertrekt komende winter naar McLaren, waar hij Carlos Sainz opvolgt. De Spanjaard is op zijn beurt de opvolger van Vettel bij Ferrari.

Vettel eindigde vorige week teleurstellend als tiende in de GP van Oostenrijk. Komend weekend wordt eveneens op de Red Bull Ring de GP van Stiermarken verreden.

Speel mee met het NUsport GP-spel! Voor de appgebruikers: tik hier.