Max Verstappen kan zich absoluut niet vinden in de kritiek op de prestaties van Red Bull Racing in de Grand Prix van Oostenrijk. Zowel de Limburger als zijn teamgenoot Alexander Albon haalde afgelopen weekend de finish niet in Spielberg.

"Dat vind ik absoluut niet terecht", zei Verstappen donderdag tegen onder meer Motorsport over de kritiek op Red Bull. "Ik denk nog steeds dat wij de beste voorbereiding in jaren hebben gehad. Mensen weten helemaal niet wat er zich binnen het team afspeelt. Ik weet dat wel en kan absoluut zeggen dat dit de beste voorbereiding van ons is geweest."

De Nederlander viel afgelopen zondag al vroeg uit door een elektronisch probleem. Albon maakte in de slotfase nog volop kans op de zege, maar door een touché met Lewis Hamilton werd hij teruggeworpen. Door een motorprobleem drie rondes voor de finish behaalde de Thai helemaal geen punten.

Dat Red Bull nog niet vooraan was te vinden, is volgens Verstappen vooral een compliment voor Mercedes, waarvoor Valtteri Bottas poleposition pakte en de race won. "Mercedes is nou eenmaal sterk, daar kun je niks aan veranderen", besefte hij. "Maar de manier waarop wij onszelf tijdens de winter hebben ontwikkeld, is echt wel goed geweest. We hebben het alleen nog niet kunnen laten zien op het circuit."

Verstappen presenteert nieuwe rood-wit-blauwe helm
1
Verstappen presenteert nieuwe rood-wit-blauwe helm

'Moeten minimaal twee tienden sneller zijn in kwalificatie'

Verstappen hoopt dan ook dat Red Bull komend weekend bij de Grand Prix van Stiermarken, die ook op het circuit in Oostenrijk wordt verreden, vooral stappen maakt in de kwalificatie. "Ik zeg niet dat we Mercedes kunnen verslaan, maar als we erin slagen om twee of drie tienden van een seconde dichter bij hen te komen in de kwalificatie, dan hebben we goede vooruitzichten in de race."

Red Bull kwam er vorige week niet aan te pas tegen Mercedes in de vrije trainingen en de kwalificatie. Verstappen en zijn ploeggenoot Albon gaven telkens vrijwel minimaal een halve seconde toe op Hamilton en Bottas.

"Als je naar de gegevens kijkt, zijn we sneller dan Mercedes in de meeste bochten. Maar ik was niet echt blij met de balans van de auto. En op een circuit als dit heb je veel vertrouwen nodig om heel snel door de bochten te kunnen gaan. Als we de balans kunnen verbeteren, zijn we zeker dichtbij", aldus Verstappen.

De Grand Prix van Stiermarken, die vorige week de Grand Prix van Oostenrijk werd genoemd, begint vrijdag met de eerste twee vrije trainingen (11.00 uur en 15.00 uur), gevolgd door de derde vrije training (12.00 uur) en de kwalificatie (15.00 uur) op zaterdag en de race (15.10 uur) op zondag.

Speel mee met het NUsport GP-spel! Voor de appgebruikers: tik hier.