De tweede Grand Prix van het Formule 1-seizoen staat dit weekend op het programma, opnieuw in Oostenrijk. Alfred Snoek, meteoroloog bij Weerplaza, praat je bij over de weersverwachting voor Spielberg.

Nadat het in de afgelopen dagen warm zomerweer in de Alpenregio is geweest slaat het weer in de nacht naar vrijdag om. Ten noorden en westen van Spielberg komen later op vrijdag al wat stevige buien tot ontwikkeling, maar de Red Bull Ring blijft dan nog van regen bespaard.

In de nacht naar zaterdag schuiven de buien naar Spielberg en ook zaterdag overdag gaat het langdurig regenen en onweren. Pas in de namiddag en avond wordt het droger en komt de zon nog even tevoorschijn. Door de buien is het zaterdag ook een stuk koeler dan de de 30 graden van de afgelopen dagen.

Zondag klaart het volledig op. Wellicht valt in de nacht of vroege ochtend nog een laatste bui, maar die kans is niet heel groot. De zon komt goed tevoorschijn, al neemt de bewolking in de loop van de middag wel toe. De temperatuur komt zondagmiddag rond de 19 of 20 graden uit.

De wind speelt in de dagen rond de Grand Prix geen rol van betekenis.