De Formule 1 heeft zaterdag bekendgemaakt dat alle coronatests in de koningsklasse van de autosport van de afgelopen week negatief zijn uitgevallen.

Tussen vrijdag 26 juni en afgelopen donderdag werden in totaal 4.032 mensen getest, van coureurs tot stafleden en ander personeel. Daaruit is gebleken dat niemand het COVID-19-virus onder de leden heeft.

Dat betekent dat het Formule 1-seizoen, dat vrijdag van start ging met de eerste twee vrije trainingen in Oostenrijk, zonder problemen hervat kan worden. Overigens benadrukte Formule 1-baas Chase Carey in aanloop naar de herstart al dat races niet zullen worden afgelast als er iemand wél positief zou testen.

De Grand Prix van Australië, aanvankelijk de eerste race van het seizoen, werd in maart nog wel afgelast toen bleek dat een teamlid van McLaren positief was getest op het coronavirus. De negen daaropvolgende races gingen vervolgens ook niet door.

De Grand Prix van Oostenrijk wordt zaterdag vervolgd met de derde vrije training (12.00 uur) en de kwalificatie (15.00 uur). De race staat zondag om 15.10 uur op het programma.

Speel mee met het NUsport GP-spel! Voor de appgebruikers: tik hier.