Alexander Albon bestuurt donderdag de auto van Red Bull Racing bij oefenrondes op het circuit van Silverstone. Max Verstappen ontbreekt wegens reisbeperkingen op het Britse circuit.

Voor reizigers vanuit het buitenland bestaat in het Verenigd Koninkrijk een verplichte quarantaine van twee weken. Verstappen had al begin deze maand naar Engeland moeten vliegen om op de testdag aanwezig te kunnen zijn.

De Limburgse coureur en het team kwamen overeen dat hij thuis in Monaco zou blijven, schrijft Autosport. Red Bull geeft Verstappens teamgenoot Albon de gelegenheid om na maanden van inactiviteit weer te wennen aan het besturen van een Formule 1-auto.

Dat gebeurt onder het mom van een filmdag. Alle teams mogen twee keer per jaar maximaal 100 kilometer op een circuit afleggen met de auto van dat jaar om beeldmateriaal te maken voor bijvoorbeeld marketingdoeleinden. Red Bull hield eerder al een zo'n filmdag voorafgaand aan de testdagen in Barcelona.

Verstappen liet onlangs weten dat het voor hem niet noodzakelijk is om oefenrondes te rijden voor de Grand Prix van Oostenrijk begin juli, die dient als uitgestelde start van het Formule 1-seizoen. "Ik denk dat ik na drie of vier ronden in Oostenrijk weer op snelheid zal zijn."

Het Red Bull-personeel draagt mondkapjes bij de filmdag op Silverstone. (Foto: Red Bull)

Red Bull went aan coronaprotocol

Red Bull gebruikt de filmdag op Silverstone ook om te wennen aan het strenge coronaprotocol dat volgende week van kracht is in Oostenrijk. Er wordt dan in de pits met minder mensen gewerkt dan gebruikelijk, die bovendien waar mogelijk onderling 2 meter afstand dienen te houden.

Eerder lieten ook de teams van Mercedes, Ferrari en Renault hun coureurs enkele testrondes rijden in aanloop naar de seizoensstart.

Red Bull zal in Oostenrijk met een aantal updates aan de auto gaan rijden, vertelt topadviseur Helmut Marko donderdag aan het Duitse Auto, Motor und Sport. "We gebruiken de updates die gepland waren voor de vijfde race in Barcelona, plus een tweede ronde updates. We hebben die niet echt kunnen testen, dus we moeten hopen dat de data kloppen."