Bekijk hier een overzicht van de races die Max Verstappen en zijn collega's zullen rijden tijdens dit afwijkende Formule 1-seizoen.

Eerste deel van het seizoen

De Formule 1 heeft alleen het Europese deel van de kalender nog bevestigd. Zo ziet het eerste deel van de kalender met dertien Grands Prix eruit:

3-5 juli: Grand Prix van Oostenrijk (Red Bull Ring)
10-12 juli: Grand Prix van Stiermarken (Red Bull Ring)
17-19 juli: Grand Prix van Hongarije (Hungaroring)
31 juli-2 augustus: Grand Prix van Groot-Brittannië (Silverstone)
7-9 augustus: Grand Prix ter ere van de zeventigste verjaardag van de Formule 1 (Silverstone)
14-16 augustus: Grand Prix van Spanje (Circuit de Barcelona-Catalunya)
28-30 augustus: Grand Prix van België (Spa-Francorchamps)
4-6 september: Grand Prix van Italië (Monza)
11-13 september: Grand Prix van Toscane (Mugello)
25-27 september: Grand Prix van Rusland (Sotsji)
9-11 oktober: Grand Prix van de Eiffel (Nürburgring)
23-25 oktober: Grand Prix van Portugal (Portimão)
30 oktober-1 november: Grand Prix van Emilia-Romagna (Imola)

Rest van de kalender

De Formule 1 hoopt dit jaar vijftien tot achttien races af te werken tot en met december. Het is nog onduidelijk hoe de kalender eruit zal zien na de eerste dertien Grands Prix.

Afgelast: De races in Australië, Monaco, Nederland, Frankrijk, Azerbeidzjan, Singapore, Japan, Verenigde Staten, Mexico, Brazilië en Canada gaan dit jaar zeker niet door.

Het oude plan om het Formule 1-seizoen van Europa via Eurazië en Azië naar Noord- en Zuid-Amerika te laten gaan en te eindigen in het Midden-Oosten, blijkt niet haalbaar. (Beeld: F1)

Buiten Europa: De Formule 1 meldde dat het na de Europese races in september en oktober Eurazië en Azië wil gaan aandoen, waarbij een race in Vietnam tot de mogelijkheden behoren. De kans dat er een GP in China wordt verreden is uiterst klein, omdat het land tot eind 2020 niet of nauwelijks internationale evenementen organiseert.

Het tweede deel van oktober en november was bedoeld voor races in Noord- en Zuid-Amerika, maar vanwege de coronacrisis vindt de Formule 1 het onverantwoord om te racen in de Verenigde Staten, Canada, Mexico en Brazilië.

Het plan is om het seizoen af te sluiten in het Midden-Oosten. Traditioneel moet de GP van Abu Dhabi de laatste van het seizoen worden, vermoedelijk voorafgegaan door een race in Bahrein.

De Formule 1 is bovendien in gesprek met enkele circuits die aanvankelijk niet op de kalender stonden voor het organiseren van een race. Het Portugese Portimão is inmiddels al toegevoegd als nieuwkomer.