Bekijk hier een overzicht van de races die Max Verstappen en zijn collega's zullen rijden tijdens dit afwijkende Formule 1-seizoen.

Eerste deel van het seizoen

De Formule 1 heeft alleen het Europese deel van de kalender nog bevestigd. Zo ziet het eerste deel van de kalender eruit:

3-5 juli: Grand Prix van Oostenrijk (Red Bull Ring)
10-12 juli: Grand Prix van Stiermarken (Red Bull Ring)
17-19 juli: Grand Prix van Hongarije (Hungaroring)
31 juli-2 augustus: Grand Prix van Groot-Brittannië (Silverstone)
7-9 augustus: Grand Prix ter ere van de zeventigste verjaardag van de Formule 1 (Silverstone)
14-16 augustus: Grand Prix van Spanje (Circuit de Barcelona-Catalunya)
28-30 augustus: Grand Prix van België (Spa-Francorchamps)
4-6 september: Grand Prix van Italië (Monza)

Rest van de kalender

De Formule 1 hoopt dit jaar vijftien tot achttien races af te werken tot en met december. Het is nog onduidelijk hoe de kalender eruit zal zien na de eerste acht Grands Prix.

Afgelast: De races in Australië, Monaco, Nederland, Frankrijk, Azerbeidzjan, Singapore en Japan gaan dit jaar zeker niet door.

Het Formule 1-seizoen moet van Europa via Eurazië en Azië naar Noord- en Zuid-Amerika gaan om te eindigen in het Midden-Oosten. (Beeld: F1)

Buiten Europa: De Formule 1 meldde dat het na de Europese races in september en oktober Eurazië en Azië wil gaan aandoen, waarbij races in Rusland, China en Vietnam tot de mogelijkheden behoren.

Het tweede deel van oktober en november is vervolgens bedoeld voor races in Noord- en Zuid-Amerika. Een race in die periode in het koude Canada lijkt op voorhand problematisch, terwijl de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië zwaar getroffen zijn door het coronavirus.

Het plan is om het seizoen af te sluiten in het Midden-Oosten. Traditioneel moet de GP van Abu Dhabi de laatste van het seizoen worden, vermoedelijk voorafgegaan door een race in Bahrein.

De Formule 1 is bovendien in gesprek met enkele circuits die aanvankelijk niet op de kalender stonden voor het organiseren van een race. Het streven is om voor aanvang van het seizoen op 5 juli in Oostenrijk de volledige kalender definitief bekend te maken.