Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Max Verstappen

Verstappen zegt deelname toe aan virtuele 24 uur van Le Mans

Max Verstappen is een van de coureurs die meedoen aan de virtuele 24 uur van Le Mans. Het digitale race-evenement wordt op 13 en 14 juni gehouden.
Door NU.nl

Verstappen vormt een team met onder anderen Lando Norris van McLaren. Ze zijn de eerste Formule 1-coureurs die meedoen aan de virtuele race. Simracers Atze Kerkhof en Greger Huttu completeren het kwartet.

Er worden in de autosport veel digitale races verreden in coronatijd. Verstappen liet de virtuele Formule 1-races schieten, maar nam wel deel aan simraces van de V8 Supercars, een Australische raceklasse.

De 'echte' 24 uur van Le Mans stond dit jaar gepland voor 13 en 14 juni, de data waarop nu dus digitaal geracet gaat worden, en is vanwege de omstandigheden verschoven naar 19 en 20 september.

Verstappen wacht nog altijd op de start van het Formule 1-seizoen. Het is de bedoeling dat op 5 juli in Oostenrijk de eerste Grand Prix wordt verreden, al moet dat nog bekrachtigd worden.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in de sportwereld in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort


Lees meer over:

Formule 1Max Verstappen

Aanbevolen artikelen