Ook de Grand Prix van Azerbeidzjan is uitgesteld vanwege het coronavirus. Het aantal afgelaste races in de Formule 1 komt daarmee op acht.

Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

De race op het Baku Street Circuit stond gepland voor 7 juni. "We blijven samenwerken met de Formule 1, de FIA en de regering van Azerbeidzjan met als doel een nieuwe datum later in 2020 te vinden", meldt de organisatie maandag in een verklaring.

De Grand Prix van Canada, die een week later op het programma staat, is nu de eerste race die vooralsnog wel doorgaat.

Eerder ging er al een streep door de GP's van Australië, Bahrein, Vietnam, China, Nederland, Spanje en Monaco. Alleen de organisatie van de race in het prinsdom meldde al dat die Grand Prix helemaal niet verreden zal worden dit jaar, andere circuiteigenaren hopen later in het jaar de GP alsnog te kunnen organiseren.

Door het schrappen van Azerbeidzjan staan er nog slechts veertien Grands Prix op de kalender. Een seizoen moet uit minimaal acht races bestaan om mee te tellen als wereldkampioenschap.

Het stratencircuit in Bakoe is sinds 2016 onderdeel van de Formule 1. In dat eerste seizoen nog als Grand Prix van Europa, in de drie jaar daarna als Grand Prix van Azerbeidzjan. Met Nico Rosberg, Daniel Ricciardo, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kende de race vier verschillende winnaars.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus in de sportwereld in ons liveblog

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.