Max Verstappen gaat ervoor waken dat hij het te druk krijgt tijdens de Nederlandse Grand Prix begin mei. De Limburger plant niet te veel evenementen om zich te kunnen focussen op het rijden.

De 22-jarige Verstappen nam Daniel Ricciardo als voorbeeld, die de afgelopen jaren bomvolle programma's had bij zijn thuisrace in het Australische Melbourne.

"Daniel was natuurlijk mijn teamgenoot. ik kon goed zien wat er steeds met hem gebeurde in Australië", zei de Red Bull-coureur donderdag op de slotdag van de voorbereiding in Barcelona. "Het was erg zwaar voor hem. Dat moet ik niet laten gebeuren."

Verstappen vindt het geweldig dat hij met de terugkeer op Zandvoort van de Formule 1 een echte thuisrace heeft en weet zeker dat er ontzettend veel aandacht voor de race zal zijn. "Maar ik ben daar uiteindelijk wel om te presteren. Daar ga ik me vooral op focussen."

Verstappen: 'Niet de ideale ochtend vanwege het weer'
51
Verstappen: 'Niet de ideale ochtend vanwege het weer'

'Het wordt een geweldig weekend'

De achtvoudig Grand Prix-winnaar prijst de gepassioneerde Oranjefans die in Zandvoort de tribunes gaan bevolken. "Het wordt natuurlijk een geweldig weekend. Maar de mensen moeten wel begrijpen dat ik moet presteren om het weekend echt te laten slagen."

Het Formule 1-seizoen begint op 15 maart in Australië. De Nederlandse Grand Prix wordt verreden op 3 mei.