Mercedes presenteert de auto voor het nieuwe Formule 1-seizoen op vrijdag 14 februari, zo heeft het topteam vrijdag bekendgemaakt. De Duitse renstal rijdt dit jaar met de W11.

Wereldkampioen Lewis Hamilton hoopt in de nieuwe auto zijn vierde titel op rij en zijn zevende in totaal veilig te stellen. Hij vormt opnieuw een koppel met Valtteri Bottas.

Mercedes is het vijfde team dat bekendmaakt wanneer de nieuwe auto wordt onthuld. Concurrent Ferrari is op 11 februari de eerste, gevolgd door Renault (12 februari), McLaren (13 februari) en AlphaTauri, het voormalige Toro Rosso (14 februari).

Van het Red Bull Racing van Max Verstappen, Racing Point, Alfa Romeo, Haas en Williams is nog niet bekend wanneer de nieuwe auto wordt gepresenteerd.

Het nieuwe Formule 1-seizoen begint op 15 maart met de Grand Prix van Australië. Op 3 mei staat de Nederlandse Grand Prix in Zandvoort op het programma. De kalender telt dit jaar voor het eerst 22 races.

De nieuwe auto's maken hun eerste kilometers bij de testdagen in Barcelona, die van 19 tot en met 21 februari en van 26 tot en met 28 februari op het programma staan.