Max Verstappen heeft vrijdagavond tijdens het jaarlijkse gala van de internationale autosportfederatie FIA in Parijs de prijs voor beste inhaalactie van het jaar gewonnen.

De Nederlander wordt beloond voor zijn duel met Ferrari-coureur Charles Leclerc tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië op 14 juli. Na een spectaculair gevecht slaagde Verstappen erin de Monegask in te halen.

Overigens eindigde die race alsnog in mineur voor de Red Bull Racing-coureur, want hij werd door Sebastian Vettel van achteren aangereden. Daardoor eindigde Verstappen als vijfde op Silverstone.

Het is de vierde keer dat de 22-jarige Verstappen de prijs voor beste inhaalactie in de wacht sleept. De Limburger kreeg zijn eerste award toen hij nog in de Formule 3 reed. De winnaar wordt bepaald door Formule 1-fans, die online hun stem uit kunnen brengen.

Verstappen geëerd voor derde plaats

Verstappen kreeg niet alleen de prijs voor beste inhaalactie, maar werd in Parijs ook geëerd voor het behalen van de derde plek in de WK-stand. Hij eindigde het jaar achter wereldkampioen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas van Mercedes.

Verstappen won dit jaar de Grands Prix in Oostenrijk, Duitsland en Brazilië en eindigde in Australië (derde), Spanje (derde), Hongarije (tweede), Singapore (derde), de Verenigde Staten (derde) en Abu Dhabi (tweede) op het podium.

De belangrijkste prijs van de avond, persoonlijkheid van het jaar, ging naar Niki Lauda. De drievoudig wereldkampioen uit Oostenrijk overleed op 20 mei 2019 op zeventigjarige leeftijd.

Verstappen won in 2015, 2016 en 2017 de prijs voor persoonlijkheid van het jaar.