Williams heeft donderdag bevestigd dat Nicholas Latifi volgend seizoen voor het team gaat rijden. De Canadees volgt de afzwaaiende Robert Kubica op.

Latifi werd al langer aan het lege Williams-stoeltje voor 2020 gelinkt. De 24-jarige coureur fungeerde dit seizoen al als reserverijder bij de Britse renstal en deed in die hoedanigheid al zes keer mee aan de eerste vrije training voor een Grand Prix.

"Ik ben dolblij dat ik volgend seizoen Williams-coureur ben. Dit jaar heb ik al met volle teugen genoten van de samenwerking met het team en ik kijk ernaar uit om straks in Australië mijn Formule 1-debuut te maken", zegt Latifi op de site van Williams.

Op dit moment worden de stoeltjes bij Williams bezet door George Russell en Kubica, die in september bekendmaakte na dit seizoen te stoppen. De Pool keerde dit jaar juist terug in de Formule 1, nadat hij in 2011 bij een rallycrash bijna zijn arm verloor.

Latifi rijdt dit seizoen in de Formule 2 en was de grootste concurrent van Nyck de Vries in de strijd om de wereldtitel. De Canadees staat nu tweede in de WK-stand, op 72 punten van de Nederlander, die de Formule 2-titel in september al veiligstelde. Het seizoen wordt dit weekend afgesloten in Abu Dhabi.

Nicholas Latifi reed dit seizoen al vrije trainingen in de Formule 1. (Foto: Pro Shots)

Deelnemersveld Formule 1-seizoen bekend

Teambaas Claire Williams is erg blij dat Latifi volgend seizoen het stoeltje bij Williams bezet. "Iedereen bij Williams is zwaar onder de indruk van wat Nicholas in de Formule 2 heeft laten zien en van hoezeer hij bij Williams betrokken is. Hij heeft zich ontwikkeld tot een gerespecteerd lid van het team."

Door het nieuws over Latifi is het deelnemersveld voor het volgende Formule 1-seizoen compleet. Er zijn relatief weinig mutaties ten opzichte van het huidige veld, want naast Williams ruilt alleen Renault van coureur (Esteban Ocon voor Nico Hülkenberg).

Red Bull Racing voerde in de zomerstop al een wijziging door: Pierre Gasly werd teruggezet naar zusterteam Toro Rosso en Alexander Albon bewandelde de omgekeerde route en werd teamgenoot van Max Verstappen. Red Bull houdt daar voor 2020 aan vast.

Het Formule 1-seizoen wordt zondag afgesloten met de Grand Prix van Abu Dhabi. Lewis Hamilton is al enkele races zeker van zijn zesde wereldtitel, terwijl Verstappen dit weekend de derde plek in de WK-stand wil veiligstellen.