Lewis Hamilton haalt enorm veel voldoening uit het huidige Formule 1-seizoen. De Mercedes-coureur pakte vorige week in de Verenigde Staten zijn zesde wereldtitel en spreekt van zijn sterkste jaar ooit.

"Ik probeerde er aan het begin van dit seizoen voor te zorgen dat ik begon zoals ik vorig jaar eindigde, en volgens mij heb ik dat het hele seizoen kunnen volhouden", aldus Hamilton tegen Autosport.com.

"Ik ben heel constant geweest in de kwalificaties. Er waren geen spectaculaire polepositions die er vorig jaar misschien wel waren, maar ik denk dat dit mijn beste jaar is."

De 34-jarige Hamilton liet onlangs al weten dat hij voorlopig nog niet aan stoppen denkt en dat hij erbij wil zijn als in 2021 de nieuwe Formule 1-regels ingaan. De Brit lijkt nog niet van gedachten veranderd.

"Ik werk aan een meesterwerk en ben nog niet helemaal klaar. Het duurt lang om een ambacht onder de knie te krijgen en ik kan nog meer leren. Er zijn nog meer puzzelstukjes die gelegd kunnen worden."

Hamilton ondanks wereldtitel nog niet verzadigd

Hoewel de wereldtitel al binnen is, is Hamilton erop gebrand om bij de laatste twee raceweekends van het seizoen nog mooie dingen te laten zien.

"Ik ben gewoon heel competitief. Ik denk erover na hoe ik dingen nog beter kan doen en hoe ik me bijvoorbeeld ga verbeteren in de kwalificatie. Ik kan nog twee keer pole pakken", aldus de Mercedes-rijder. "Ik ben continu op zoek naar verbetering en vind de Formule 1 nog steeds heel leuk. Ik ben de sport die mijn leven een doel heeft gegeven heel dankbaar."

De Grand Prix van Brazilië staat volgende week zondag op het programma. Op 1 december wordt het Formule 1-seizoen afgesloten met de race in Abu Dhabi.