Max Verstappen heeft zaterdag bij de Grand Prix van Mexico voor de tweede keer in zijn carrière poleposition gepakt, maar raakt deze mogelijk kwijt omdat hij tijdens de kwalificatie een gele waarschuwingsvlag genegeerd zou hebben. Volg het in ons liveblog.

Goedenavond en welkom in het Formule 1-liveblog op NU.nl. Mijn naam is Patrick Moeke en ik houd je dit weekend op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de Mexicaanse Grand Prix. Max Verstappen veroverde zaterdag zijn tweede poleposition uit zijn loopbaan, maar de FIA heeft later een onderzoek ingesteld naar de Nederlander. Mag hij zondag alsnog van pole vertrekken? Je leest er hier alles over.

  • GP Mexico
  • Verstappen verliest poleposition
  • Nederlander begint race van P4
  • Verstappen negeerde gele vlag
zaterdag 26 oktober 2019 om 22:29
Onze verslaggever ter plaatse bevestigt het nieuws: Max Verstappen is door de stewards gestraft en drie plaatsen achteruit gezet. Daardoor start hij zondag vanaf de vierde positie.
zaterdag 26 oktober 2019 om 22:27
Eerste nog niet bevestigde berichten spreken over een gridstraf van 3 posities voor Max Verstappen. Dan begint hij vanaf de vierde positie.
zaterdag 26 oktober 2019 om 22:13
Charles Leclerc laat op Twitter weten dat hij de tweede startpositie in de wacht heeft gesleept. Echter is het nog wachten op officiële berichten die bevestigen dat Verstappen zijn plek niet kwijtraakt.