Renault-coureurs Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg raken hun resultaten bij de Grand Prix van Japan kwijt. Het Formule 1-team is gediskwalificeerd, omdat tijdens de race gebruik werd gemaakt van een illegaal remsysteem.

Ricciardo finishte op 13 oktober op het circuit van Suzuka als zesde en Hülkenberg als tiende. Door de straf moeten de Australiër en de Duitser respectievelijk acht en één WK-punt inleveren, oordeelde de FIA woensdag.

De Renault-coureurs konden tijdens de race een systeem gebruiken dat de rembalans automatisch wijzigt, zodat dit niet volledig handmatig hoefde te gebeuren. De regelovertreding werd opgemerkt door Racing Point.

Het Formule 1-team van Sergio Pérez en Lance Stroll tekende protest aan. De FIA kwam na een hoorzitting in Genève tot de conclusie dat de klacht gegrond is en dat de regels inderdaad zijn overtreden.

Door het schrappen van Ricciardo en Hülkenberg schuiven Charles Leclerc (van 7 naar 6), Pierre Gasly (van 8 naar 7), Pérez (van 9 naar 8), Stroll (van 11 naar 9) en Daniil Kvyat (van 12 naar 10) op in de uitslag.

Renault heeft nog de mogelijkheid om in beroep te gaan.