De kwalificatie voor de Grand Prix van Japan is vanwege de naderende tyfoon Hagibis een dag verschoven. De sessie staat nu gepland voor zondagochtend 10.00 uur (3.00 uur Nederlandse tijd). De derde vrije training van zaterdag is geschrapt.

Het tijdstip van de race is vooralsnog wel hetzelfde, wat betekent dat er iets meer dan vier uur tussen de start van de kwalificatie en de Grand Prix (zondag om 14.10 uur, of 7.10 uur Nederlandse tijd) zit.

"Vanwege de voorspelde invloed van tyfoon Hagibis op de Grand Prix van Japan is besloten om alle geplande activiteiten op zaterdag 12 oktober te schrappen", aldus de Formule 1 in een verklaring.

Mocht de kwalificatie ook zondag niet door kunnen gaan vanwege de omstandigheden, dan is het resultaat van de tweede vrije training van vrijdag bepalend voor de startopstelling bij de race. Als de race niet doorgaat, dan wordt niet uitgeweken naar maandag.

Eerder op vrijdag werden onder goede weersomstandigheden de eerste en tweede vrije training verreden, waarin Max Verstappen namens Red Bull Racing de vijfde en derde tijd neerzette.

Vorig jaar eindigde Verstappen als derde in de Japanse Grand Prix. Hij moest op het circuit van Suzuka toen Mercedes-rijders Lewis Hamilton en Valtteri Bottas voor zich dulden.