Max Verstappen komt dit weekend in actie op het Japanse circuit van Suzuka, de thuisbasis van zijn motorfabrikant Honda. Veel fans zijn donderdag, terwijl er nog niet wordt gereden, al in groten getale naar het circuit gekomen om Honda, Red Bull en de Nederlandse coureur te steunen.

Verstappen is in minder dan een jaar tijd razend populair geworden in Japan. (Foto: Red Bull Content Pool)

De Nederlander won dit seizoen al twee races en werd eerder dit jaar in Oostenrijk de eerste Honda-rijder sinds 2006 die een Grand Prix-zege wist te boeken. (Foto: Red Bull Content Pool).

Er werd donderdag nog helemaal niet gereden op Suzuka, maar toch waren al duizenden Japanners naar het circuit gekomen. (Foto: Red Bull Content Pool)

Naast het Red Bull van Verstappen maakt ook dochterteam Toro Rosso gebruik van Honda-motoren. (Foto: Red Bull Content Pool)

Verstappen deelde donderdag handtekeningen uit aan jonge fans. (Foto: Red Bull Content Pool)

Sinds de successen van de legendarische coureur Ayrton Senna, die eind jaren tachtig en begin jaren negentig ook met Honda-motoren reed, is de Formule 1 enorm populair in Japan. (Foto: Red Bull Content Pool)

De Grand Prix van Japan is zondag uitverkocht en zal door 155.000 toeschouwers bezocht worden. (Foto: Red Bull Content Pool)

Ook aan het begin van donderdagavond (lokale tijd) zaten duizenden Japanners nog op de hoofdtribune. (Foto: Red Bull Content Pool)