Mercedes-teambaas Toto Wolff vreest dat zijn team momenteel niet zo snel is als Ferrari. De Oostenrijker hoopt dat zijn ploeg snel wat opsteekt van de snelheid van de Italiaanse rivaal.

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas werden zondag in Rusland weliswaar eerste en tweede en in de WK-stand is Hamilton op weg naar zijn zesde wereldtitel, maar Ferrari is de laatste weken veruit het snelste team.

"De snelheid van Ferrari is absoluut een uitzondering. Het komt bijna niet voor dat een team zulke grote stappen zet. We proberen hun motorformule allemaal te verbeteren", aldus Wolff tegen Motorsport.com.

"Iedereen wil weten hoe hij meer vermogen wint en tegelijkertijd de juiste verhouding tussen pk's en drag vindt. Daarnaast moeten we ook zo veel mogelijk over de banden leren. Het is een combinatie van meerdere factoren."

In Sotsji leek Ferrari met Charles Leclerc en Sebastian Vettel op weg naar een een-twee, maar uiteindelijk waren die posities dus voor Mercedes. Leclerc werd gepasseerd tijdens een virtual safetycar en Vettel viel uit.

'Moeten slim en innovatief te werk gaan'

Wolff beseft dat het niet mee zal vallen om Ferrari op korte termijn te evenaren op het gebied van race pace. "Op het moment verpletteren ze iedereen met hun snelheid op de rechte stukken. Het is heel lastig dat op de rest van het circuit te compenseren en een probleem dat we moeten oplossen", aldus de teambaas, die vooral naar 2020 kijkt.

"We moeten naar alle aspecten van de motor kijken. Is er nog ergens een innovatie mogelijk die we gemist hebben? Met de motor kun je geen winst van een paar procent per jaar meer boeken, het gaat om minder dan 1 procent. Je moet dus heel slim en innovatief te werk gaan met deze reglementen."

De volgende race van het Formule 1-seizoen is volgende week zondag in Japan. Vervolgens worden Mexico, de Verenigde Staten, Brazilië en Abu Dhabi aangedaan.