Max Verstappen verheugt zich op de nieuwe motor die hij komend weekend in Italië tot zijn beschikking heeft. De Red Bull Racing-coureur verwacht veel van de Honda-krachtbron.

"Dit moet wel een stap vooruit zijn, voor ons. Qua vermogen gaat deze motor ons wat dichter bij Mercedes brengen, al blijft op dat gebied het gat met Ferrari dichten nog een lastig verhaal", zegt hij tegen diverse media, waaronder het AD.

"Maar het is in ieder geval weer een stap voorwaarts. Een van de grotere stappen die we tot nu toe genomen hebben, qua vermogen. De grootste sinds de samenwerking met Honda, denk ik zelfs."

De motorwissel levert de 21-jarige Verstappen een gridstraf op, wat betekent dat hij achteraan start bij de Grand Prix op Monza, het circuit waar Red Bull normaal gesproken tekortkomt ten opzichte van Ferrari en Mercedes.

Vooruitblik F1: 'Ferrari-fans helemaal klaar met Mercedes'
341
Vooruitblik F1: 'Ferrari-fans helemaal klaar met Mercedes'

'Vijfde plek zou goed resultaat zijn'

Verstappen is er niet bang voor dat de nieuwe motor problemen met zich meebrengt. "Honda weet heel goed waar de limiet ligt, dus daar ben ik niet bang voor", aldus de Limburger, die geen podiumplek verwacht.

"Ik ga er echt niet van uit dat ik hier zomaar weer het podium haal van achteruit. Maar als ik zonder gekke incidenten terug kan rijden naar rond plaats vijf, dan is dat gewoon een goed resultaat."

Er wordt in Italië wat regen verwacht en dat zou Verstappen goed uitkomen. "Dat zou zeker kunnen helpen, ja. Maar eerst maar eens afwachten. Woensdag voorspelden ze nog wel wat regen, maar donderdag hadden ze het al over wat minder neerslag."

De eerste vrije training op Monza is vrijdag om 11.00 uur, gevolgd door de tweede oefensessie om 15.00 uur. Zaterdag volgen de derde training (12.00 uur) en kwalificatie (15.00 uur). De race begint zondag om 15.10 uur.