De Grand Prix van Mexico staat ook de komende drie jaar op de kalender van de Formule 1. Het Formula One Management (FOM) heeft donderdag bevestigd dat het contract met het Autódromo Hermanos Rodríguez tot en met 2022 is verlengd.

Woensdag maakte Claudia Sheinbaum, de burgemeester van Mexico-Stad, al bekend dat er een nieuwe overeenkomst met het FOM is gesloten. Het circuit bevestigde het bericht van de politica.

De Grand Prix van Mexico keerde in 2015 terug op de kalender, nadat er eerder van 1962 tot en met 1970 en van 1986 tot en met 1992 in Mexico geracet werd.

"Vanaf het moment dat de Grand Prix terugkeerde op de kalender werd duidelijk dat deze race ongelooflijk populair is bij het publiek. Niet alleen in Mexico, maar over de hele wereld", zegt Formule 1-baas Chase Carey.

Het Autódromo Hermanos Rodríguez was een van de vijf circuits met een aflopend contract dit jaar. Onlangs tekende het Britse Silverstone al een nieuwe overeenkomst. De circuits in het Spaanse Barcelona en het Italiaanse Monza zijn naar verluidt dicht bij een contractverlenging met het FOM.

GP Duitsland verdwijnt mogelijk van kalender

Dit zou betekenen dat de Duitse Grand Prix in 2020 van de kalender verdwijnt. Eerder werd al aangekondigd dat Zandvoort en het Vietnamese Hanoi volgend jaar nieuw zijn in de Formule 1.

Vorige week in aanloop naar de Grand Prix van Hongarije werd bekend dat de kalender volgend jaar waarschijnlijk uit een recordaantal van 22 Grands Prix zal bestaan. Er wordt rekening gehouden met een uitbreiding naar 24 races in 2024.

De Grand Prix van Mexico wordt dit jaar op 27 oktober verreden. De afgelopen twee jaar werd de race gewonnen door Max Verstappen.