Max Verstappen begint zaterdag met een goed gevoel aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije. Tijdens de derde en laatste vrije training zette de coureur van Red Bull Racing de tweede tijd neer, zeer kort achter Lewis Hamilton.

De training begon zo'n tien minuten later dan gepland omdat in de voorafgaande Formule 2-race een oliespoor op de baan was achtergelaten. De sessie duurde daarom tien minuten korter dan voorzien.

De teams kregen daardoor minder tijd om de benodigde data voor de kwalificatie van later op de dag te verzamelen. Ook vrijdag konden de coureurs door regenval maar weinig rondes maken.

Verstappen noteerde met 1.16,097 veruit zijn snelste rondetijd van het weekend. Hamilton dook daar in de slotfase met 1.16,084 nipt onder.

Ferrari-coureur Vettel was met 1.16,166 minder dan een tiende trager dan de twee. Met drie aan elkaar gewaagde topteams lijkt de strijd om poleposition zaterdagmiddag zeer spannend te worden. Verstappen jaagt nog altijd op de eerste poleposition van zijn carrière.

Top zeven in laatste training binnen één seconde

Valtteri Bottas van Mercedes (1.16,355) legde beslag op de vierde plek, vlak voor Ferrari-coureur Charles Leclerc (1.16,392). Ook Red Bull-coureur Pierre Gasly (1.16,684) en Lando Norris van McLaren (1.16,774) eindigden binnen een seconde van Hamilton.

Vrijdag sprak Verstappen van "een goede dag voor het team" nadat hij in beide trainingen eveneens de tweede tijd reed. De 21-jarige Limburger verwacht tijdens de race te kunnen wedijveren met het dit jaar vaak dominante Mercedes.

In de eerste training noteerde Hamilton ook al de snelste tijd, bij de tweede sessie was Verstappens teamgenoot Gasly de rapste van iedereen.

Zaterdag om 15.00 uur begint de kwalificatie op de Hungaroring. De laatste race voor de zomerstop begint zondag om 15.10 uur.