Pierre Gasly en Max Verstappen waren vrijdag de snelsten in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Hongarije. Er werd echter niet veel gereden omdat het lange tijd hard regende op de Hungaroring.

Gasly eindigde met een tijd van 1.17,854 voor de tweede keer dit seizoen - de eerste keer was bij de eerste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië - bovenaan de tijdenlijst en hield Red Bull Racing-teamgenoot Verstappen (1.17,909) net achter zich.

Achter Gasly en Verstappen completeerden Lewis Hamilton (1.17,995) en Valtteri Bottas (1.18,184) van Mercedes en Daniel Ricciardo (1.18,597) van Renault de top vijf. Ferrari-coureurs Charles Leclerc (1.18,852) en Sebastian Vettel (1.19,254) kwamen niet verder dan respectievelijk de zevende en dertiende plaats.

Gasly kon ook wel weer een succesje gebruiken. De Fransman presteert in zijn debuutseizoen bij Red Bull vooralsnog zeer matig, maar topadviseur Helmut Marko van de Oostenrijkse renstal gaf eerder deze week wel te kennen dat hij desondanks niet wordt vervangen dit jaar.

Verstappen trok in de tweede vrije training de lijn van de eerste vrije training door. Hij werd daarin eerder op vrijdag met 1.17,398 ook tweede en moest toen onder drogere omstandigheden alleen Hamilton (1.17,233) voor zich dulden.

Albon belandt hard in bandenstapel

De tweede vrije training in Hongarije lag in het begin ook een tijdje stil vanwege een crash van Alexander Albon van Toro Rosso. De Thai belandde hard in de bandenstapel, maar kon wel zelfstandig richting de paddock lopen.

Nadat de baan weer was vrijgegeven, zetten Gasly en Verstappen hun toptijd neer. Het tweetal bleef door de stevige regenval in het vervolg de eerste twee posities bezetten, maar kan daar dus weinig conclusies aan verbinden voor de rest van het weekend.

Ook konden zij daar weinig conclusies aan verbinden, omdat de meeste coureurs het na de eerste druppels wel geloofden en binnen bleven. Onder anderen Hamilton en Vettel gingen in de laatste paar minuten nog wel naar buiten, maar zij kwamen op intermediates logischerwijs niet in de buurt van de tijden van Gasly en Verstappen.

Het Formule 1-weekend in Hongarije gaat zaterdag verder met de derde vrije training (12.00 uur) en de kwalificatie (15.00 uur), waarna de race zondag om 15.10 uur is. Hamilton won vorig jaar en Verstappen viel toen al vroeg uit wegens motorproblemen.