Max Verstappen en Lewis Hamilton kunnen weinig met de bewering van Red Bull-teambaas Christian Horner, die na de Grand Prix van Oostenrijk zei dat de Nederlander inmiddels een betere coureur is dan de Britse regerend wereldkampioen.

"Het is alleen maar goed om te horen van je teambaas", reageerde Verstappen op Silverstone koeltjes op de vraag wat hij van de stelling van Horner vindt. "Ik zal niet zeggen dat het me niets doet, maar ik ben er niet mee bezig."

Verstappen zei wel te beseffen dat hij genoeg kwaliteiten heeft om in de top van de Formule 1 te kunnen presteren. "Anders blijf ik liever thuis", zei hij stellig. "Maar ik heb dit soort dingen niet nodig."

Ook Hamilton liet duidelijk weten weinig op te hebben met vergelijkingen. "Ik vergelijk mezelf niet met iemand anders", aldus de vijfvoudig wereldkampioen, die denkt dat Horner met zijn uitspraak vooral op zoek is naar aandacht.

"Dat heeft iedereen zo nu en dan", zei hij licht geprikkeld. "Ik vind in ieder geval dat Max fantastisch werk levert. Het is echt heel erg leuk om hem te zien rijden", loofde Hamilton zijn Nederlandse concurrent. "De laatste race was geweldig en ik vind het interessant om te zien hoe Red Bull naar voren komt."

'Misschien heeft beste coureur nooit in juiste auto gezeten'

Verstappen benadrukte dat hij het onzinnig vindt om coureurs met elkaar te vergelijken. "Het blijft altijd speculeren, ook het vergelijken met rijders van vroeger", zei de Limburger, die zelf weleens met Ayrton Senna wordt vergeleken.

"Dat zijn natuurlijk andere tijden. Wie is nou de beste? Ik weet het niet. Misschien heeft de beste coureur wel nooit in de juiste auto gezeten."

Verstappen en Hamilton gingen vrijdag voor het eerst de baan op op Silverstone voor de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Zaterdag staan de derde training (12.00 uur) en de kwalificatie (15.00 uur) op het programma en de race begint zondag om 15.10 uur.