Lewis Hamilton zou het verschrikkelijk vinden als de Formule 1 komend weekend voor de laatste keer Silverstone aandoet. De vijfvoudig wereldkampioen wil er alles aan doen om te voorkomen dat de Britse Grand Prix van de kalender verdwijnt.

"Silverstone is het ultieme circuit, ik vind dit de mooiste race van het jaar", zegt Hamilton maandag tegen Sky Sports. Het circuit heeft net als de racebanen in Spanje, Duitsland en Mexico een aflopend contract met de Formule 1.

Twee van die vier Grands Prix zullen door de komst van Zandvoort en Hanoi van de kalender verdwijnen. De organisatie van de Formule 1 heeft al laten weten dat er in 2020 net als dit jaar 21 races zullen zijn.

"We mogen Silverstone nooit kwijtraken. Als dat wel gebeurt, dan verliest de Formule 1 veel van zijn essentie", vindt Hamilton.

"De Britse Grand Prix trekt de meeste toeschouwers van alle races in het jaar. Zolang ik in de Formule 1 race, laat ik dit niet gebeuren. Ik zal voor Silverstone blijven vechten."

Lewis Hamilton in actie op Silverstone. (Foto: Pro Shots)

Silverstone heeft lange geschiedenis in Formule 1

De historie van Silverstone gaat al lang terug. In 1950 werd daar de eerste race in de geschiedenis van het wereldkampioenschap gehouden. In totaal 44 Grands Prix verreden op het circuit en sinds 1987 staat het onafgebroken op de kalender.

Hamilton wist de race in zijn vaderland al vijf keer te winnen. "Het is de race waar velen het meest naar uitkijken. De fans maken het weekend elke keer tot een succes."

Mogelijk verhuist de Britse Grand Prix naar een andere locatie dan Silverstone. Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, liet onlangs weten dat hij graag een stratenrace in de Britse hoofdstad wil organiseren.

De Grand Prix van Groot-Brittannië begint zondag om 15.10 uur.