Max Verstappen verwacht niet dat hij komend weekend in Frankrijk met de nieuwe Honda-motor sneller zal zijn dan Mercedes en Ferrari. De coureur van Red Bull is desondanks blij met de nieuwe krachtbron.

"Het zijn kleine stapjes vooruit en alle beetjes helpen", zei Verstappen donderdag onder meer tegen De Telegraaf en het AD.

De 21-jarige Limburger finishte dit seizoen elke race, met twee derde plekken als beste resultaat en zijn vijfde plaats van twee weken geleden in Canada als minste uitslag. Die constante prestaties heeft Verstappen deels te danken aan de betrouwbaarheid van zijn Honda-motor.

"Betrouwbaarheid is inderdaad niet het probleem. Honda wil ook niet dat de motor zichzelf opblaast, daarom nemen ze geen risico en zetten ze geen gekke stappen", legde de vijfvoudig Grand Prix-winnaar uit. "Van alle nieuwe spullen die we krijgen, weten we normaal gesproken dat ze heel blijven."

Verstappen durft niet te zeggen of alle kleine stapjes die Red Bull en Honda zetten ertoe zullen leiden dat hij dit jaar nog een race gaat winnen. "Ik heb geen glazen bol, hè. We moeten keihard blijven werken, normaal gesproken gaat zich dat vanzelf uitbetalen."

"Wij zitten nog niet op ons niveau van vorig jaar. Toen zat onze kracht in de voorvleugel, terwijl het daar nu nog zoeken is voor ons."

'Op rechte stuk is Ferrari seconde sneller'

Vorig jaar eindigde Verstappen als tweede op Circuit Paul Ricard, achter winnaar Lewis Hamilton. Hij verwacht niet dat hij zondag om de zege kan strijden.

"Naast de nieuwe motor hebben we wel meer updates mee voor de auto. Niet belachelijk groot, maar het moet ons wel wat tijd opleveren", kijkt Verstappen vooruit.

"Ten opzichte van Ferrari hebben wij nu een betere auto, maar als je op het rechte stuk meer dan een seconde tekortkomt, wordt het natuurlijk heel lastig."

Vrijdag om 11.00 en 15.00 uur en zaterdag om 12.00 uur beginnen de vrije trainingen in Frankrijk. De kwalificatie gaat zaterdag om 15.00 uur van start en zondag om 15.10 uur begint de race.