De organisatie van de Formule 1 Grand Prix van Nederland denkt volgend jaar 100.000 toeschouwers per dag een plaats te kunnen geven. In totaal hebben zich meer dan 250.000 mensen geregistreerd voor de kaartverkoop.

"Maximaal denken we 105.000 mensen per dag te kunnen accommoderen", vertelt sportief directeur Jan Lammers dinsdag aan Formule1.nl.

Het aantal is nog wel enigszins afhankelijk van hoeveel toeschouwers op de tribunes plaats kunnen nemen en hoeveel er veilig in de duinen kunnen lopen, staan en zitten.

Bij de presentatie van de Grand Prix werd nog gesproken over 200.000 mensen die verspreid over drie dagen een bezoek zouden kunnen brengen aan Circuit Zandvoort.

Volgens Lammers heeft zo'n 70 procent van de geregistreerde mensen aangegeven niet met de auto te komen. "Dus met de trein, fiets of lopend", zegt hij.

Goedkoopste dagkaart kost 140 euro

Maandag maakte de organisatie de prijzen van de kaartjes bekend. De goedkoopste dagkaart voor de race is 140 euro voor een volwassene en die voor de hele GP kost 185 euro. Hierbij gaat het om kaarten voor een plek in de duinen.

Vorige maand werd bekendgemaakt dat de Formule 1 voor het eerst sinds 1985 terugkeert in Zandvoort.

De volledige Formule 1-kalender voor 2020 is nog niet openbaar gemaakt, dus het is nog niet bekend wanneer de Nederlandse Grand Prix wordt verreden. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk 3 of 10 mei 2020.