Ferrari heeft donderdag besloten toch geen officieel beroep aan te tekenen tegen de straf die Sebastian Vettel zondag de zege kostte in de Grand Prix van Canada. De Italiaanse renstal gaat wel op zoek naar meer bewijsmateriaal om de straf mogelijk ongedaan te kunnen maken.

Maandag kondigde Ferrari nog aan de straf van Vettel aan te willen vechten bij de FIA. Tot en met donderdag kan er officieel beroep worden aangetekend tegen de uitslag, maar het team heeft inmiddels besloten daar geen gebruik van te willen maken.

De kans van slagen leek op voorhand nihil, want de FIA-regels schrijven voor dat er geen beroep mogelijk is tegen straffen die tijdens de race worden opgelegd.

Dat betekent niet dat Ferrari zich neerlegt bij de zege van Lewis Hamilton in Montreal. Volgens de FIA-regels kan middels een 'right of review' een beslissing van de stewards opnieuw bekeken worden als er nieuw bewijsmateriaal aan het licht komt, dat op het moment van het besluit nog niet voorhanden was.

"We zijn hier nog steeds mee aan de slag en verzamelen momenteel meer bewijsmateriaal", laat een woordvoerder van Ferrari weten aan Motorsport. Ferrari heeft veertien dagen de tijd om een review aan te vragen, de deadline verstrijkt op de dag van de komende Grand Prix in Frankrijk.

Vettel kreeg straf na hinderen Mercedes

Vettel kreeg zondag een tijdstraf van vijf seconden omdat hij op onveilige wijze weer de baan op kwam, nadat hij kort over het gras reed. De leider in de race hinderde Hamilton daarbij.

De Duitser kwam kort voor de Brit als eerste over de finish, maar door de tijdstraf ging de zege naar de coureur van Mercedes. Hamilton heeft een ruime voorsprong in de WK-stand, voor teamgenoot Valtteri Bottas en Vettel.