Sergio Pérez heeft zondag tijdens de Grand Prix van Monaco bijna twee baanmedewerkers aangereden. De Mexicaanse coureur van Racing Point kon de twee marshalls maar net ontwijken toen hij na zijn pitstop het circuit weer opreed.

"Wat was er aan de hand met die twee marshalls? Ik heb ze bijna doodgereden", riep de geschrokken Pérez meteen na het incident door de boordradio.

Het voorval gebeurde vroeg in de race tijdens een neutrale fase, waarin de safetycar nog op de baan reed. Medewerkers waren bezig restanten rubber op te ruimen van de kapotgereden achterband van de Ferrari van Charles Leclerc.

Toen Pérez de pitstraat uitreed, kon een van de marshalls nog net wegspringen, maar de ander hield in. Hij remde abrupt en kon precies tussen de twee mannen door manoeuvreren.

"Ze hadden veel geluk dat ik ze nog kon ontwijken. Normaal doen de marshalls hier hun werk heel goed, maar het gaat hier wel om hun veiligheid. Die is heel belangrijk", zei Pérez na de race tegen Autosport.com.

Voor de app-gebruikers: klik op bovenstaande tweet om het incident tussen Pérez en de twee marshalls te bekijken.

Pérez eindigde race als dertiende

Pérez eindigde de race als dertiende. Lewis Hamilton (Mercedes) won, voor Sebastian Vettel (Ferrari), Valtteri Bottas (Mercedes), Max Verstappen en Pierre Gasly (beiden Red Bull Racing).

Verstappen kwam als tweede over de finish, maar hij werd in de uitslag twee plaatsen naar achteren gezet, omdat hij Bottas in de pitstraat licht had geraakt.

Hamilton gaat aan de leiding in de WK-stand met 137 punten, gevolgd door Bottas (120 punten), Vettel (82 punten), Verstappen (78 punten) en Leclerc (57 punten).

Het Formule 1-circus reist over twee weken af naar Canada, waar op zondag 9 juni op het Circuit Gilles Villeneuve de volgende Grand Prix op het programma staat.