Vrienden en fans kunnen komende woensdag afscheid nemen van Niki Lauda. De maandag overleden oud-coureur wordt dan opgebaard in de Stephansdom in Wenen.

Er wordt die dag ook een mis opgevoerd voor de Oostenrijkse racelegende, die maandag op zeventigjarige leeftijd in Zwitserland overleed. Hij onderging daar dialysebehandelingen vanwege nierproblemen.

De kathedraal gaat 's morgens om 8.00 uur open, waarna iedereen tot het middaguur langs mag komen om afscheid te nemen. Een uur later staat de mis op het programma. Die activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk.

De begrafenis zelf is alleen voor de directe familie, lieten de nabestaanden donderdag aan lokale media weten. Die dienst wordt direct na de mis gehouden.

Niki Lauda overleden: Zware crash, titanenstrijd en verfilming
155
Niki Lauda overleden: Zware crash, titanenstrijd en verfilming

Oostenrijker kampte ruim veertig jaar met klachten

Lauda was aan het revalideren van een dubbele longtransplantatie, die hij vorig jaar augustus onderging. In januari van dit jaar belandde Lauda nog op de intensive care, omdat hij tijdens zijn revalidatie griep kreeg.

De Oostenrijker had ruim veertig jaar gezondheidsproblemen, nadat hij op 1 augustus 1976 bij de Grand Prix van Duitsland zwaar was gecrasht. Hij kon op het laatste moment uit zijn brandende auto worden gered, maar hield zware littekens over aan dat ongeval.

De wereldkampioen van 1975, 1977 en 1984 was sinds 2012 betrokken als adviseur bij het Formule 1-team van Mercedes.