Pierre Gasly moet zondag bij de Grand Prix van Azerbeidzjan starten vanuit de pitstraat. De teamgenoot van Max Verstappen krijgt een straf omdat hij vrijdag aan het einde van de tweede vrije training doorreed terwijl zijn auto gewogen moest worden.

Volgens de stewards weigerde 23-jarige Gasly te stoppen voor de weging en reed hij door om met het team van Red Bull Racing een pitstop te oefenen. Daarbij werden alle vier zijn wielen verwisseld.

Volgens de regels van de FIA moet een coureur starten uit de pitstraat als er aan een auto gesleuteld wordt voordat die bolide bij de pitbox van de internationale autosportbond langs is geweest. Gasly zal daardoor zondag als laatste starten bij de race in Bakoe.

De Fransman kreeg na afloop van de tweede vrije training over de radio te horen dat hij de ingang van de pitstraat moest "aanvallen" in aanloop naar de geplande pitstoptraining.

Daardoor zag hij waarschijnlijk niet dat zijn naam en nummer op het bord in de pitstraat stonden, het signaal dat hij door de stewards opgeroepen was voor een weging.

Gasly kent ongelukkige start bij Red Bull

Gasly kent voorlopig een ongelukkig debuutjaar bij Red Bull Racing. Hij eindigde tot nu toe als elfde (Australië), achtste (Bahrein) en zesde (China) en komt niet in de buurt van de snelheid van Verstappen.

Gasly, die nog beroep kan aantekenen tegen zijn straf, klokte vrijdag de negende tijd in de tweede vrije training op het Baku City Circuit. Hij gaf ruim vier tienden toe op Verstappen, die als vierde eindigde.