Max Verstappen heeft zich vrijdag flink verbeterd tijdens de tweede training voor de Grand Prix van China. Op het Shanghai International Circuit kwam hij met 1.33,551 tot de derde tijd.

Eerder op de dag had Verstappen met 1.34,344 nog de vierde tijd geklokt in de eerste training. Bij de tweede sessie moest hij alleen Valtteri Bottas van Mercedes (1.33,330) en Ferrari-coureur Sebastian Vettel (1.33,357) met klein verschil voor laten gaan.

De snelste rondetijd van Verstappen had nog scherper kunnen zijn, maar bij het uitkomen van de laatste bocht verloor hij wat snelheid door overstuur.

Het kleine verschil met de concurrentie zal Verstappen veel vertrouwen geven voor de rest van het weekend. In China heeft Red Bull Racing enkele aerodynamische aanpassingen aan de auto verricht. Bovendien werd er een montagefout hersteld, die Verstappen bij de Grand Prix van Bahrein twee weken geleden parten speelde.

Aan het einde van de training klaagde Verstappen over een probleem met de koppeling van zijn auto. Ook Vettel leek een mankement aan zijn wagen te hebben, zijn Ferrari moest door monteurs vanaf de pitstraat de garagebox in worden geduwd.

Training verloopt niet vlekkeloos voor Mercedes en Ferrari

Mercedes had aan het begin van de training problemen om grip te vinden met de nog koude banden. Zowel Lewis Hamilton als Bottas spinde, maar ze wisten wel op de baan te blijven. Hamilton zette met 1.34,037 de vierde tijd neer.

Ferrari-coureur Charles Leclerc kwam niet verder dan de zevende tijd: 1.34,158. Hij bleef de laatste drie kwartier binnen omdat er een probleem was met het koelingssysteem. Ferrari meldde dat de Monegask uit voorzorg niet meer in actie kwam, om mogelijke schade te voorkomen.

Pierre Gasly slaagde er opnieuw niet in om een goede indruk te maken. De teamgenoot van Verstappen kwam niet verder dan de tiende tijd (1.34,455).

Zaterdag om 5.00 uur begint de derde en laatste training in China, om 8.00 uur gevolgd door de kwalificatie. De duizendste Grand Prix in de geschiedenis van de Formule 1 begint zondag om 8.10 uur.