Renault heeft Sergey Sirotkin woensdag vastgelegd als reservecoureur voor het nieuwe seizoen. De Rus komt over van Williams, waar hij zijn stoeltje was kwijtgeraakt.

De 23-jarige Sirotkin debuteerde vorig jaar als Formule 1-coureur bij Williams, waar hij een koppel vormde met Lance Stroll. Hij reed één keer in de punten en eindigde als laatste in de WK-stand.

Bij het Britse team moest hij net als de jonge Stroll plaatsmaken voor Robert Kubica en George Russell.

Zijn stap naar Renault betekent voor Sirotkin een terugkeer bij het team waar hij in 2016 en 2017 ook al onder contract stond. Destijds kwam hij een paar keer in actie als testcoureur.

'Benieuwd hoe de auto zich ontwikkeld heeft'

Sirotkin verheugt zich op zijn nieuwe periode bij het Franse team. "Ik heb heel 2017 in de fabriek en garage van Renault doorgebracht en ik ben benieuwd hoe de auto zich in het afgelopen jaar ontwikkeld heeft", aldus de Rus.

"Tijdens het afgelopen seizoen waren we concurrenten en heb ik niet kunnen zien wat ze precies hebben gedaan. Ik heb er veel zin in om samen met Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo te werken."

Hülkenberg was ook in 2018 al Renault-coureur. Ricciardo kwam over van Red Bull Racing en vervangt de naar McLaren vertrokken Carlos Sainz. Het nieuwe seizoen begint op 17 maart officieel met de Grand Prix van Australië.