Volgens Max Verstappen is de sfeer bij Red Bull Racing een stuk beter sinds de samenwerking met Honda. De Japanse fabrikant fungeert vanaf begin dit jaar als motorleverancier van de Oostenrijkse renstal.

"Het is natuurlijk nog afwachten hoe goed alles gaat zijn", zegt Verstappen dinsdag op zijn eigen website. "Maar iedereen gaat heel rustig en geconcentreerd te werk, dus dat is helemaal goed."

De Limburger liet vorige week tijdens de eerste testweek in Barcelona al weten dat hij merkte dat de Honda-motor over meer vermogen beschikt dan de krachtbron van Renault, die Red Bull de afgelopen elf seizoenen gebruikte.

De 21-jarige Verstappen vindt het rijden met de Honda-motor een stuk fijner. "Alles gaat wat soepeler. Het klinkt misschien niet zo vanaf de buitenkant, maar tijdens het rijden merk ik dat wel."

Rosberg: 'Verstappen was bedreiging voor carrière Ricciardo'
91
Rosberg: 'Verstappen was bedreiging voor carrière Ricciardo'

'De zitpositie is nu wat anders'

Tussen de auto van dit jaar en die van vorig jaar ziet Verstappen weinig verschillen. "Het grootste verschil is eigenlijk de zitpositie. Die is nu wat anders, aangezien ik iets meer lig."

"De vleugel is natuurlijk wat gevoeliger, omdat deze iets minder optimaal is voor de luchtstroom naar achteren toe", vervolgt hij. "Verder valt het mee. Het zijn wat kleine dingetjes."

Verstappen bevindt zich deze week in Barcelona voor de tweede testweek, die dinsdag van start ging. De vijfvoudig Grand Prix-winnaar komt woensdag en vrijdag in actie op het Circuit de Catalunya.

Het nieuwe seizoen in de Formule 1 begint op het 17 maart met de Grand Prix van Australië.