Max Verstappen komt deze week op woensdag en vrijdag namens Red Bull Racing in actie tijdens de tweede testweek van de Formule 1 in Barcelona. Teamgenoot Pierre Gasly rijdt op dinsdag en donderdag.

De 21-jarige Verstappen nam vorige week op maandag en woensdag plaats in de RB15 voor de eerste tests richting het nieuwe seizoen. Hij kwam toen in totaal tot 237 rondes.

Gasly, die voor zijn eerste seizoen bij Red Bull staat, verscheen op dinsdag en donderdag op het asfalt van Circuit de Catalunya.

De Fransman schoof één keer van de baan, maar kende verder - net als Verstappen - een goede week. Red Bull rijdt dit seizoen voor het eerst met een Honda-motor en de krachtbron maakte een prima eerste indruk.

In totaal kwam het team van Verstappen tijdens de eerste week tot 475 rondes. Alleen Mercedes (610 rondes), Ferrari (598), Alfa Romeo (507) en Toro Rosso (482) waren productiever.

Deze week is voor de Formule 1-teams de laatste mogelijkheid om de nieuwe auto's grondig te testen in aanloop naar de eerste Grand Prix, die op 17 maart in Australië op het programma staat.

Verstappen: 'Merk nu al dat motor van Honda meer vermogen heeft'
1
Verstappen: 'Merk nu al dat motor van Honda meer vermogen heeft'