Jenson Button denkt dat Max Verstappen aan de vooravond van een cruciaal seizoen in de Formule 1 staat. De voormalig wereldkampioen hoopt dat de Nederlandse coureur om de titel kan meestrijden.

De 39-jarige Brit, die in 2017 namens McLaren zijn laatste race in de Formule 1 reed, denkt dat er komend seizoen drie teams om de wereldtitel zullen strijden: Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing.

Dat komt mede door de veranderingen die zijn doorgevoerd, waardoor auto's dichter achter elkaar kunnen rijden en inhalen makkelijker moet worden.

"De sport heeft deze veranderingen nodig", zegt de wereldkampioen van 2009 tegen Sky Sports. "Ik reken erop dat drie teams om de zeges gaan strijden en dat er fantastische gevechten geleverd gaan worden."

'Max won niet voor niets eerste race voor Red Bull'

Button stelt dan ook enorm uit te kijken naar het nieuwe seizoen en hoopt dat Verstappen een aanzienlijke bijdrage in het spektakel zal hebben. "Max kijkt altijd vooruit naar iets nieuws. Hij won niet voor niets direct zijn eerste race voor Red Bull."

Komend jaar wordt belangrijker voor de inmiddels 21-jarige Nederlander. "Hij moet dit jaar gaan strijden voor de titel", meent Button. "Anders gaat hij zich toch echt afvragen waar hij in de toekomst moet rijden."

Ook voor regerend kampioen Lewis Hamilton zijn de nieuwe reglementen een uitdaging, denkt Button, die van 2010 tot 2013 samen met Hamilton bij McLaren reed. "Hij houdt van nieuwe uitdagingen, dus hij blijft voorlopig nog wel even doorgaan. Dat is fantastisch voor de sport."

De eerste testdag voor het nieuwe seizoen staat voor 18 februari gepland. Ruim een maand later is in Melbourne de eerste Grand Prix van het nieuwe seizoen.