Formule E-coureur Sam Bird is verbaasd over de taakstraf die Max Verstappen kreeg van de internationale autosportfederatie FIA. De Brit vindt dat met de straf de raceklasse waarin hij uitkomt niet serieus wordt genomen.

"Om voor een taakstraf naar een Formule E-race te moeten komen, doet onze raceklasse onrecht aan", beweert Bird zondag bij Autosport.com.

"Dit is een geweldige raceklasse", vervolgt hij. "Het zou juist leuk moeten zijn om naar ons te komen kijken. Dit is geen passende straf."

Verstappen liep dit weekend twee dagen mee met de stewards tijdens de Formule E-race in Marrakesh. Hij kreeg die taakstraf opgelegd voor het duwen van Esteban Ocon na de Grand Prix van Brazilië.

De 21-jarige coureur van Red Bull Racing kwam tijdens de race in aanraking met Ocon, die zichzelf probeerde te ontdoen van een ronde achterstand. Die actie kostte Verstappen de zege, waardoor hij na afloop verhaal ging halen bij de Fransman.

Bird hoopt dat Verstappen genoten heeft van Formule E

"Ik hoop wel dat hij genoten heeft van onze klasse", aldus Bird, de huidige nummer zes in de Formule E, een kampioenschap voor elektrische auto's. "En dat hij er enthousiaste verhalen over vertelt aan zijn collega's."

De 32-jarige Bird eindigde zaterdag als derde op het circuit in Marokko. De coureur van Envision Virgin Racing eindigde achter de Belgische winnaar Jérôme d'Ambrosio en zijn teamgenoot Robin Frijns, die met de tweede plek zijn beste resultaat ooit neerzette in de Formule E.

Verstappen stelde zaterdag dat hij de taakstraf als constructief ervoer. "Het was interessant om alles eens van de andere kant te kunnen zien", zei hij op de website van de FIA.

De vijfvoudig Grand Prix-winnaar was ook vol lof over de Formule E. "Het kampioenschap is duidelijk groeiende. Er zitten veel grote merken in, dus ik vind het een toffe serie."

Verstappen is momenteel in voorbereiding op het nieuwe Formule 1-seizoen, dat op zondag 17 maart officieel van start gaat met de Grand Prix van Australië.